Bestrijden van opstijgend vocht

Wat is het?

Opstijgend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Het gaat hierbij om grondvocht dat door het ontbreken of slecht werken van een vochtwering in de muren van een woning trekt. De muren slorpen als het ware het grondvocht op.

Vochtplekken ontstaan in eerste instantie dan ook onderaan de muren, toch kan het vocht zich op termijn verder in de muren verspreiden. Schimmels en een muffe geur zijn andere gevolgen van optrekkend vocht net als loskomende muurafwerking (behang, verf, pleisterwerk,…).

 

Hoe opstijgend vocht bestrijden?

Opstijgend vocht in huis bestrijden kan op verschillende manieren gebeuren:

  • Muren injecteren: er worden gaten in de vochtige muren geboord langswaar een vochtwerende gel geïnjecteerd wordt. Die gel ervoor zorgt dat de muur uiteindelijk gaat uitdrogen.
  • Muren onderkappen: arbeidsintensieve en ingrijpende manier van vochtbestrijding waarbij de muren als het ware opgeheven worden om een vochtwerende laag te plaatsen. Deze laag verhindert het contact tussen het grondvocht en de muren zodat de vochtige muur geleidelijk aan kan uitdrogen.

Heb je te kampen met opstijgend vocht en dan ben je bij Werk Af op het juiste adres? Neem gerust contact op via onderstaand contactformulier voor meer informatie en aanpak.

Uw rechtstreekse contactpersonen

Koenraad van der Cruyssen: +32 499 72 68 53